Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Garmin ή μη - GPS τα βασικά για χωματερούς ή μη ποδηλάτες ! part 2

Το πήρα και τώρα ?




Βάλτο στο ποδήλατο :) ! H βάση στα edge 605 / 705 έχει σίγουρα bug ! Είναι ευαίσθητη και το μικρό
πλαστικό κλιπ σπάει εύκολα και είναι και αλμυρή στην τιμή. Λαιμός ή τιμόνι ...η γνώμη μου είναι στον λαιμό εκτός και αν αυτός είναι ιδιαίτερα κοντός μιας και στο τιμόνι για ΜΤΒ είναι εκτεθειμένο σε κλαδιά κτλ. Η βάση του cadence, ξανά κατά την γνώμη, μου είναι ευαίσθητη για μονοπατάδικο ποδήλατο βουνού. Την βρίσκω χρήσιμη σε XC καταστάσεις και σε κούρσες .
Στα καινούργια edge 500 /800 η βάση άλλαξε και μάλλον είναι προς το καλύτερο, ο χρόνος θα δείξει !



Πέρασε τα στοιχεία σου και ρύθμισε τις οθόνες ! (για 705 που έχω) 1) Units σε Metric 2) Time σε Europe-East , daylight auto 3) User Profile βάρος και Date of Birth 4) Bike Profile το βάρος του ποδηλάτου και μπορείς να αλλάξεις και το όνομα , η ρύθμιση είναι μέχρι 3 διαφορετικά ποδήλατα 4) Speed και HR Zones αφού βρεις το Max HR μπορείς να ορίσεις τις δικές σου Zones . Γενικό info σχετικά με προπόνηση με zones http://www.bikeradar.com/fitness/article/training-heart-rate-monitor-basics-28838 5) Στις ρυθμίσεις για τον χάρτη τσέκαρε την επιλογή Lock On Road σε Off αν είσαι χωμάτινος και σε On αν είσαι κουρσάς :) Η επιλογή αυτή στην θέση ON εμφανίζει το στίγμα στου πάνω στον κοντινότερο δρόμο , χρήσιμο όταν είσαι στην παραλιακή και δεν θες να βλέπεις ότι κολυμπάς με το ποδήλατο λόγω +/- 5μετρα απόκλισης.
Στις ρυθμίσεις των 3 διαφορετικών οθονών που μπορείς να εχεις (2 + ο χάρτης) περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ...προσωπικώς στον χάρτη δεν έχω πλέων τίποτα εξτρά ώστε να βλέπω όσο περισσότερο μεγαλύτερη περιοχή και στις άλλες 2 όλο και αφαιρώ πεδία .

Κάνε Update ! Το καλό με την garmin είναι οτι όλο και κάτι θα διορθώσουν απο την μεριά του software της συσκευής. To δεύτερο προσόν είναι οτι δεν εγκαταλείπουν της συσκευές που βγάζουν και κάποιες από αυτές είναι χρόνια στην παραγωγή (310 , legent ). Το τρίτο είναι το after sales support ειδικά απο την αντιπροσωπία στην Αγγλία . Πίσω στο θέμα του update τα πράγματα είναι απλα . Πάς στο http://www8.garmin.com/products/webupdater/howtoinstall.jsp και κατεβάζεις το WebUpdater και αφού συνδέσεις την συσκευή ακολουθείς τις οδηγίες. Η τελευταία έκδοση του sw για το 705 αυτή την στιγμή είναι η 3.30. Όποια συσκευή έχεις αξίζει να ψάξεις για το τελευταίο της software update.

Δεν υπάρχουν σχόλια: